Om Jade Olav Minnesfond

Jade Olav Kamøy Aoude var hösten 2016 en nyantagen student vid Göteborgs Universitets kandidatprogram i kognitionsvetenskap. Från Oslo flyttade Jade Olav, endast 19 år gammal, till Göteborg för att påbörja en ny utbildning, och med det en helt ny tillvaro.


Jade Olav kom fort in i gemenskapen, trivdes på programmet och markerade närvaro tidigt genom sin nyfikenhet, öppenhet och vilja att tränga djupt i de svåra frågorna. 


Det var en stor tragedi när Jade Olav miste livet endast en månad in i utbildningen, den 23 september 2016, i en trafikolycka. Sorgen över Jade Olavs alltför tidiga bortgång var stor på programmet, men framför allt hos familjen Kamøy Aoude.


Den 8 december 2016 upprättades Jade Olav Minnesfond, på det som skulle varit hans 20-årsdag. Syftet är att ta vara på arvet efter Jade Olav: inspirationen, tankarna och idéerna, samt att vårda minnet av honom. 


Fonden är tänkt att lindra smärtan över förlusten av Jade Olav genom att göra en insats för att hans namn ska leva vidare. Jade Olav Minnesfond ska bidra till att fler får möjlighet att inspireras av hans begåvning och hängivenhet.


© 2017. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!